Gisterochtend hebben we met onze jeugdteams t/m 13 en t/m 15 jaar gevoetbald tegen ‘Right to Dream’, de grootste voetbalacademie van Afrika en de nummer 15 van de wereld. We hebben de afgelopen maanden intensief naar deze twee wedstrijden toegewerkt, vooral omdat het een uitgelezen mogelijkheid bood om zowel individuele spelers als de club in één keer op de Ghanese voetbalkaart te zetten.

The English translation is done automatically by Google Translate. We apologise for possible translation errors.

Om zeven uur ’s ochtends waren de jongens t/m 13 aan de beurt. We hadden een week van te voren te horen gekregen dat we op een half veld 9 tegen 9 zouden spelen, dus we moesten onze hele tactiek aanpassen. De jongens moesten erg wennen, en de eerste tien minuten vlogen de tegendoelpunten ons om de oren, 3-0 voor ‘Right to Dream’. Toen begonnen we echter grip op het spel te krijgen en we gingen de rust in met 3-4 in het voordeel van Action Boys. Onze spelers hadden echter zo veel gegeven in de eerste 45 minuten, dat we de tweede helft vertraagden. Uiteindelijk verloren we met 8-5. We treurden echter niet, want de coach van ‘Right to Dream’ liet ons weten dat het de moeilijkste match was geweest die hun team ooit gespeeld had.

Daarna waren de voetballers t/m 15 aan de beurt. De spanning was om te snijden. Gelukkig haalden de jongens de druk van de ketel door in de tweede minuut een prachtige goal te maken. Meteen verschenen er extra coaches en scouts van Right to Dream om onze wedstrijd te bekijken. We vervolgden goed en creëerden in de minuten daarna nog twee grote kansen, maar daarna was het de beurt aan ‘Right to Dream’ om ons terug te dringen. Na een aantal prachtige reddingen van onze keeper Pinto, ging er toch eentje in en werd het 1-1.

Beide teams waren ontzettend hard aan het vechten voor de bal en na het doelpunt van de tegenstander kwam er iets meer rust in de wedstrijd, totdat Robert met een corner de bal perfect in de achterhoek van het doel plaatste. De keeper kon de bal nog net tegenhouden, maar Agyiri beukte zich dwars door hun verdediging heen om de bal een laatste tikje te geven, waardoor de stand waarmee we de rust in gingen 1-2 was.

Na de rust speelde Right to Dream vol vuur en door een fout in onze verdediging kregen we een penalty tegen, die er natuurlijk netjes ingetikt werd, 2-2. Het duurde echter niet lang of Robert dribbelde de bal langs twee van hun verdedigers en gaf een prachtig steekpassje naar Agerman, die daar goed gebruik van maakte en de laatste, winnende goal voor Action Boys scoorde.

Na de matches zijn we door Right to Dream meteen uitgenodigd om ook met ons t/m 17 en ons tweede divisie team te komen spelen en ook om vaker te komen spelen met de t/m 13 en t/m 15. De terugweg naar Kitase was natuurlijk één groot feest. De speler hebben de drie uur durende reis uit volle borst gezongen, getrommeld en gefloten. Ook de terugkeer in Kitase was geweldig, de jongens schreeuwden om het hardst en we werden door iedereen gefeliciteerd.

Na deze mijlpaal gaan we nu op zoek naar een nieuwe uitdaging voor de Action Boys, dus het gaat de komende tijd zeker nog leuk worden!

Foto voetbal Right to dream correcte hoogte