Dankzij de voortdurende ondersteuning van de Vastenaktie in Venlo en omstreken ontwikkelt de Holy Child Model School in Kitase zich langzaam maar zeker tot een ‘Centre of Excellence’ als het aankomt op de kwaliteit van het onderwijs. Enorm belangrijk voor het ontwikkelen van de lokale jeugd en het daarmee creëren van kansen op een betere toekomst.

Op de eerste foto zie je een deel van de kinderen uit Kitase die een volledige beurs krijgen, inclusief een dagelijkse lunch. In totaal zijn er zo 32 kinderen die door de CO Foundation financieel ondersteund worden en dus gratsi toegang hebben tot kwalitatief goede scholing. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Vastenaktie in Noord-Limburg.

Op de foto hieronder staan de leraren die inmiddels een opleiding hebben gevolgd of aan het volgen zijn. Van links naar rechts de vertegenwoordiger van de CO Foundation in Ghana, Ansah Addison, leraren Patrick, Abigail en Beatrice die hun opleiding hebben afgerond en Frank, Denise en Celestine die op dit moment een vervolgopleiding volgen. Daar komt nog een leraar bij die in september moet gaan beginnen. De bedoeling is om te zorgen dat uiteindelijk alle 17 leraren een specifieke lerarenopleiding hebben afgerond, waarmee het onderwijsniveau op de Holy Child Model School enorm wordt verbeterd. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de Vastenaktie.

Teachers Educational Support - Holy Child Model School Kitase July 2021.JPG

Verdere activiteiten die we dankzij de Vastenaktie kunnen uitvoeren zijn het uitbreiden van het arsenaal aan educatief verantwoorde lesmaterialen en het toevoegen van de leraren en hun gezinnen aan de lopende medische verzekering die we hebben afgesloten bij een kwalitatief goed ziekenhuis in de buurt.